LÆRLING FOR EN DAG!

ANNONSE- Industrilærling.no 

Nå er det ekstremt lenge siden jeg har blogget, og jeg skjønner at folk lurer på hva som skjer med bloggen videre. Det tenker jeg å ta en annen dag, men akkurat nå sjekket jeg innom for å fortelle dere om noe. Jeg skjønte fort at en instapost holdt ikke, og derfor vil jeg fortelle dere om det her i stedet. Slik at jeg får forklart ordentlig, og ikke minst slik at kanskje flere synes dette er interresant.

I september ble jeg invitert til å få tilbringe en hel dag som lærling i yrkesfag, i regi av Industrilærling.no. Yrkesfag kan jo være en utdanning til mange forskjellige yrkesretninger, og det tok litt tid før jeg forstod hva jeg skulle være med på. Da jeg endelig fikk beskjed om at jeg skulle tilbringe dagen på forskjellige fabrikker, og få teste meg i blant annet sveising ble jeg ganske nervøs. Det er jo innmari langt i fra noe jeg noensinne har drevet med tidligere!

Jeg dro da til Porsgrunn og ble tatt imot av en kjempehyggelig jente som skulle være vår guide for dagen. Hun har selv vært lærling, og jobber som elektriker i dag. Hvor tøft er ikke det? Det var veldig fint å bli møtt av en jente og jeg kan fortelle med en gang at det ikke er altfor mange jenter som velger disse yrkene. Hadde jeg visst mer om det å være lærlig for noen år siden, alle yrkene og ikke minst jobbmulighetene er dette noe jeg HELT klart hadde vurdert. Den første bedriften vi dro til var da en bedrift som driver med sveising og rør til industri.

Jeg må bare si med en gang at sveising var utrolig morsomt. Og ikke minst den mestringsfølelsen jeg fikk etterhvert!

Her var det bare å få på seg alt av utstyr, verneklær, sko, briller og hjelm måtte på! Jeg fikk raskt lov til å prøve meg på sveising sammen med noen av guttene som jobber som lærlinger hos denne bedriften, og det var så kult dere! Jeg ble skikkelig gira på å gjøre en så god jobb som mulig, og ble utrolig stolt når jeg så hvor raskt jeg forbedret meg ettersom jeg kom lenger ut i arbeidet. Jeg fikk også prøve å styre en slags kran for å forflytte et ferdig rør, og her skjønte jeg at jeg måtte ha litt mer opptrening for det var søren ikke lett.. Haha! Enda godt det var fullt av flinke folk tilstede som kunne veilede meg.

Litt senere på dagen dro vi videre til selveste Jotun som har fabrikk i Sandefjord, og dette var jeg ekstremt spent på å se! Altså, jeg har vært på sminkefabrikker- noe som er veldig annerledes fra maling. Haha! Jeg skulle faktisk få se hvordan maling blir laget og det var en så mye større prosess enn det man klarer å se for seg når man kjøper et spann med maling. Det var så sinnsykt mange folk som jobbet der, og alle hadde sitt felt som de måtte passe på. Det gjøres jo alt mulig der, alt fra å jobbe med fargene på selve malingen til det å jobbe med maskinene som fyller maling i spann. Her fikk jeg også prøve meg på ulike oppgaver, og ble veiledet rundt av de som jobbet der.

En ting jeg fort la merke til var at det så og si kun var gutter som hadde disse jobbene. Litt teit å si kanskje, men jeg tror nok at mange har en oppfatning av at ting som dette er et “gutteyrke”. Noe jeg vil si er helt feil! Jeg koste meg som bare det, og synes alt jeg fikk lære og se var superspennende. Som sagt, så er det ikke nok jenter som velger å bli lærling i yrkesfag. Om du sitter nå og er usikker på hva du skal velge og kanskje ikke vet hvilken studieretning som passer deg, så vil jeg absolutt sjekke ut de forskjellige karrieremulighetene du får ved å gå yrkesfag. Det var så mye spennende jeg fikk være med på denne dagen, og herregud så mye jeg lærte! Industrilærling.no tok meg så godt i mot, og nå håper jeg egentlig at fler jenter også vil få øynene opp for denne studieretningen.

Jeg tenker at vi trenger fler jenter i industrien (også gutter så klart), og om dette høres spennende ut kan dere klikke dere inn HER!