Hvordan går det med kjøringen?

Annonse

Hei dere!

Siden jeg har fått så mange spørsmål om førerkortet mitt, så tenkte jeg å svare på alt i et eget innlegg her. Jeg vet at det er veldig mange andre som holder på med lappen, og også folk som snart kanskje skal starte? Derfor skal jeg nå fortelle litt om hvordan det går med lappen, og alt rundt. 

Hvordan går det med lappen? Det går veldig bra med selve kjøringen, men teorien sliter jeg litt med. Jeg synes teorien er kjempevanskelig.. Jeg øver hver dag, men likevel har jeg en del feil. Jeg synes det er så mange teite spørsmål, og det gjør meg litt oppgitt. Likevel øver jeg og øver, så jeg håper teorien snart er i boks. Som sagt går kjøringen veldig bra, og jeg kjører med kjørelærer så ofte jeg har mulighet. Jeg føler meg veldig trygg i trafikken nå, men det tror jeg er takket være kjørelæreren min. 

Hvordan går det med teorien, øver du mye? Hm, hva skal jeg si? Jeg synes teorien er dødsvanskelig og jeg føler jeg ikke kommer noen vei. Jeg øver og øver, men merker ikke stor fremgang. Jeg var helt sikker på at jeg skulle klare det teoretiske ganske fort, og heller bruke lenger tid på selve kjøringen. Der tok jeg skikkelig feil.. Jeg øver hvertfall en god del, og jeg bruker teoritentamen.no appen til å øve. Supersmart siden da kan jeg øve når som helst, og hvor som helst. 

Tar du lappen med automat? Ja, det gjør jeg! Jeg bestemte meg egentlig ganske fort for at jeg ville kjøre med automat, og jeg angrer ikke et sekund. Jeg synes det er mye enklere og jeg føler jeg har mer kontroll. Jeg føler heller ikke jeg har behov for manuell, i og med at de fleste jeg kjenner har automatbil. 

Processed with VSCO with s2 preset

Føler du ikke at det er dumt å ta lappen med automat? Absolutt ikke. For min egen del er det smartest. Det er veldig mange som skriver at jeg er dum som tar lappen med automat, men jeg skjønner ikke helt hvorfor dere legger dere så opp i det. Det er bare meg det påvirker at jeg tar med automat, og om dere vil ta manuell, så kjør på. Jeg har ikke behov for å lære meg giring, så det skal nok gå veldig bra!

Når tror du at du har lappen? Jeg føler at det som gjør at det tar lenger tid er teorien. Jeg tror at så fort jeg har tatt den kommer lappen til å ta ganske kort tid. Målet mitt er hvertfall å ha lappen i løpet av dette året. Jeg skal klare det!

Når tok du grunnkurs? Det tok jeg da jeg var 18, så det er en stund siden. Haha, jeg er så treig.. 

Processed with VSCO with s2 preset

Hvorfor vil du ha lappen? Jeg vil ha lappen fordi jeg føler det kommer til å bli mye lettere for meg. Jeg tar alt for mye taxi og uber (som skal legges ned..:( ), og det blir fort veldig dyrt. I tillegg er jeg alltid avhengig av andre når jeg skal komme meg rundt om kring. Jeg tror veldig mange blir glad den dagen jeg får lappen, for da slipper de å kjøre meg rundt. I tillegg tror jeg det kommer til å bli veldig deilig for meg selv også, en litt ny frihet på en måte. 

Hvilken kjøreskole bruker du? Jeg bruker BEST trafikkskole. Kjørelæreren min er utrolig flink, og han har fått meg til å bli mye tryggere i trafikken. Før var jeg veldig klumsete, og jeg stresset ekstremt mye. Hver gang jeg skulle inn i en rundkjøring fikk jeg helt panikk. Nå derimot føler jeg selv at jeg har blitt kjempetrygg. Jeg kan virkelig anbefale BEST trafikkskole til dere som skal begynne å kjøre, for det at de har gjort meg trygg i trafikken er nesten sykt. Kjørelæreren min heter Joachim og han kan virkelig anbefales. Jeg har skrytt så mye av den kjøreskolen, så nå skal faktisk venninnen min begynne å ta kjøretimer der. Dere finner hjemmesiden til kjøreskolen HER.

Hvor ofte har du kjøretimer? En gang i uken ca, og da kjører vi et par timer. Jeg synes det er så morsomt å kjøre, og jeg er helt sikker på at jeg kommer til å kjøre masse rundt den dagen jeg får lappen. Jeg gleder meg skikkelig til kjøretimene, og jeg koser meg bak rattet. 

Processed with VSCO with s2 preset

Når har du oppkjøring? Jeg har ikke booket noe tid til oppkjøringen enda, fordi jeg ikke en gang har tatt teorien. Jeg kommer heller ikke til å fortelle dere når oppkjøringen er, for hva om jeg stryker? Haha! Jeg forteller dere heller den dagen lappen er i boks, og da kan jeg eventuelt fortelle om jeg måtte ta oppkjøringen flere ganger. 

Håper dere fikk svar på litt mer rundt kjøringen min♡ Er det noen av dere andre som driver med lappen nå? Isåfall hvordan går det? 

 

 

 

30 kommentarer
    1. Hei martine❤️Jeg lurte på om du kunne lage ett innlegg om undomskolen. Jeg hater det så sykt mye. Og jeg vil bare få tiden til og gå. Hvordan gjør jeg det?

    2. Jeg må bare si at jeg- og de fleste andre jeg har snakket med syns teorien er mye vanskeligere på teoritentamen enn hva den er irl! Du burde jo selvfølgelig ha mye rett for å bære sikker, men just sayin? 😀😀😀

    3. Hei søstera mi tok lappen for 2 uker siden. Hun sleit skikkelig med teorien men heldigvis klarte hun den❤️ Lykke til med lappen!!!Hils aleks❤️

    4. Jeg slet veldig med teorien, øvde som en gud inne på teoritentamen.no .. hadde aldri mange riktige og ‘strøyk’ hvergang jeg tok testene. Hadde fri fra skolen en dag, kjedet meg så jeg bestemte meg for å bare prøve for morroskyld, kom ut igjen av rommet med bare 1 feil på teorien 😁 Spørsmålene på teoritentamen er vanskeligere enn dem du får hos statensvegvesen ❤️

    5. Jeg øvde hver dag på teoritentamen i en mnd. Det gikk veldig bra!
      Leste boken innpå appen og tok testene gang på gang. Masse lykke til! Heier på deg 😀

    6. Hei Martine 🙂
      Jeg anbefaler deg å lese boken for teorien enn appen. Appen er ganske fin, men jeg strøk 2 ganger på teorien og når jeg fikk lapp om hva jeg fikk feil på, så fant jeg sidene det sto om å leste bare på det. Og det funket ganske fint, da greide jeg teorien på 3 forsøk 🙂
      Lykke til 😀

    7. Jeg har øvd hver dag på teoritentamen i 10 dager og har bestått de 30 siste gangen der og har ligget mellom 0-5 feil hver gang. Og jeg bestemte meg for å ta teoriprøven i dag og besto ikke. Mange sier at selve teoeriprøven er lettere enn teoritentamen for meg var teoriprøven mye vanskelig for jeg fikk mange vanskelig spørsmål og en del matte komme inn i bilde og de sa at det skulle komme kalkulator opp på de oppgavene, men det gjorde det ikke så måtte ta alt i hode. Og jeg er drit dårlig i hoderegning så jeg sleit. Jeg brukte 50min og fikk 9 feil, men skal prøve igjen om 2 uker håpe på å bestå. Og øve mye mer og lære meg en måte på hvordan jeg skal klare mattestykkene uten kalkulator hvis jeg ikke får den opp. Jeg sier bare masse lykke til og ha troa på deg selv og hvis du feiler en gang så prøv en gang til og ikke gi opp. Uansett hvor lei deg du blir. ❤️ Har troa på deg at du klarer det, bare øv masse. Og når du føler deg klar så tar du teorien.

    8. Hei, ville bare si at jeg også slet utrolig lenge med teorien. Jeg bestod aldri inne på teoritentamen.no! En dag så bare dro jeg for å ta den, og jeg bestod med glans. Den er mye enklere enn inne på teoritentamen.no!! Veldig viktig å tenke logisk, og hele tiden tenke hva DU hadde gjort i trafikken!

    9. Vil bare si at det som funket for meg med oppkjøring var å screene de forklaringene på teoritentamen jeg ikke skjønte, også skrive de ned i en notatbok, sånn at jeg hadde oversikt over rene puggegreier, som jeg visste jeg ikke kunne! Lykke til ❤️

    10. Hei Martine! 🙂 jeg slet også med teorien, besto den tredje gangen. Ga nesten opp! Brukte også teoritentamen til å øve. Prøvene man får hos Statens Vegvesen er forskjellig fra dag til dag, så det er bare å komme til riktig dag føler jeg haha! De to første gangene jeg tok dem, var de myyye vanskeligere enn Teoritentamen, og masse “lurespørsmål” den tredje gangen var det kjempe lette og basic’e spørsmål 🙂 Det er bare å prøve og prøve. Lykke til fine deg <3

    11. Hvordan klare teorien
      Last ned app den beste
      Ta den flere ganger , når du får feil har du en bok atmed deg som du skriver ned de riktige svarene på, deretter pugger du dette. Så gjør du det igjen og igjen til du klarer teorien på appen flere ganger.
      Fornlene pugger du dagen før teorien.
      Hilsen ei med ekstreme lærevansker som klarte den på 1 forsøk 🙂

    12. Jeg strøk på teorien 2ganger, men klarte det på 3. Forsøk. Har også strøket 1 gang på oppkjøring i oslo så ambefaler at du kjører opp ett annet sted. Men husk kjenner du oslo område bedre en drammen så kjører du opp i oslo

    13. Tror det er lurt av deg å ta oppkjøring på automat, selv om man får koden B 78 i førerkortet for kun automat. Det er jo selvfølgelig greit å ha begge, men har du muligheten til å kjøpe deg en bil med automatgir så gjør det! De fleste nye biler som kommer er jo med automatgir og de er jo også mye deiligere å kjøre. I tillegg så er det jo større sjanse for å stå på oppkjøring 🙂 Prøvde selv 2 ganger med manuell bil før jeg tok på automat, som jeg klarte med en gang. Så det kan hende du sparer deg for en del forsøk om du tar på automat. Har ikke angret et sekund på at jeg tok automat, er jo så mye deiligere å kjøre! 😍
      Masse lykke til med lappen! 😘💛

    14. Har nettopp tatt teorien igjen og var SUPER stresset og fikk bare feil på appen.. dro ned en dag å stolte på magefølelsen og plutselig var den bestått. Synes prøven var lettere på Trafikkstasjonen kontra appen. Masse lykke til videre med kjøringen og teorien 😃

    15. ❤️Joachim❤️ Han er uten tvil den beste kjørelæreren på Best- og jeg har kjørt med tre av de 🙊Lykke til med teorien og lappen!!

    16. Jeg las teoriboka to ganger, og det hjalp veldig. Mye for å bestå, men mest for min egen del, for det står veldig mange ting i den boka som er greie å ha med seg videre når man skal ut i trafikken alene. Når jeg hadde lest den, bestilte jeg den største pakken på teoritentamen.no, den er med beståttgaranti og en egen prøve for skiltene tror jeg. Jeg tok den så utrolig mange ganger, og det er veldig mange lurespørsmål der. Selve prøven var lettere enn den på teoritentamen.no (syntes jeg), men det som var veldig greit med å ha tatt den på teoritentamen.no, er at man etterhvert merker at mange svar er rette, men det ene er mer riktig enn de andre på enkelte svar, og at man etterhvert forstår «lurespørsmålene». Nølte lenge med å ta den, men det gikk helt fint når jeg prøvde. Hadde prøvde en gang om jeg var deg, og om du stryker, vet du hva du går til nesten gang. Lykke til!

    17. Jeg syns ikke det teoretiske var vanskelig i det hele tatt, jeg lagde bare huskeregler og lagde bilder inne i hodet mitt. Hvis man leser bare for å lese er det vanskelig tror jeg.. Men jeg besto første forsøk. Jeg tok lappen med gir, siden jeg syns det er så gøy 😀 Liker best gir også, siden jeg kan bremse på girene og slipper dermed slitte bremser for tidlig pluss at man kan kjøre mye mer økonomisk 🙂

    18. Til anonym «anbeflaer ta oppkjøring ett annet sted enn Oslo» det er jo lurt? Vis man bor i Oslo er det kanskje en liten fordel og klare og bestå oppkjøringa der man kommer til og kjøre? Eller? Det er ikke trygt for andre bilister og ha sånne folk i trafikken, skjønner man vil ha lappen men da får man kanskje ta noen extra kjøre timer 😉

    19. Hei. Du bør øve til teoriprøven på teoritentamen. Der betaler du 199 eller noe sånt for 30 dager. Hvis du klarer teoritentamen 10 ganger på rad og 5 skiltprøver på rad og deretter tar testen, så dekker de teoriprøven for deg om du gjør feil på selve prøven. De har garanti! Kan garantere at innen du har klart de ti på rad så bommer du ikke uansett, for da har du gjennomgått alle spørsmålene, så anbefaler den prøve metoden fremfor å lese boka. De er omtrent identiske som den ordentlige prøven, og du er sikra å få igjen penger på nettet og for testen om det ikke går bra.

    20. Jeg sto på teorien første forsøk med 3 feil og omgangssyke 🙂 Har aldri latt noe stanse meg, og jeg skrev vel ned notater fra hele boka. Kun boka som funker. Teoritentamen er ikke tilnærmet selve prøven :/ Lykke til!

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg